Priset för en hemsida beror bland annat på vilka funktioner som önskas, antal sidor, innehållets storlek och hur pass krävande designen är. Generellt sett hamnar en standardproduktion enligt de priser som redovisas nedan.


Jag bygger de flesta av mina hemsidor i ett s.k. Detta ger dig möjlighet att via din webbplats själv uppdatera innehållet (text och bild) på sidorna. Inga kunskaper i HTML krävs eftersom all redigering sköts i vanlig ordbehandlingsmiljö.


Prisförslag för hemsida byggd i CMS-system (moms tillkommer):

Grundpaket:

o en hemsida med upp till fem undersidor
o samt kontaktsida med formulär

5500 kr

Exempel på tillval:

o gästbok
o fotoalbum/gallerifunktion
o funktion för nyhetsbrev
o funktion för lösenordsskyddade sidor
o stöd för flera språk

1000 kr
1500 kr
1500 kr
1500 kr
2500 kr


I priset ingår produktion och design av hemsida, hjälp med registrering av domännamn samt utbildning i hur man på egen hand sköter uppdateringarna på ett mycket smidigt sätt via sin webbläsare. Ett års fri kom-igång-support ingår. Jag tar inte ut några extra kostnader som t.ex. årsavgifter.

Om önskemål finns, så bygger jag även s.k. statiska hemsidor där text och bilder finns i html-format. För att uppdatera en sådan hemsida krävs kunskaper i HTML och filöverföring med FTP.

Produktionsflödet går oftast till på följande sätt:

Vi tar en diskussion om design, uppbyggnad, innehåll samt vilka tillval som ska finnas med. Jag uppskattar ett ungefärligt pris för hela produktionen som baserat utifrån prisschablonen ovan eller utifrån en timkostnad (f.n. 800 kr/timme + moms).

Du skickar över logotyper, bilder och annat material som du vill ha med i designen.

Jag skickar en skiss med ett designförslag av hemsidan och tar emot synpunkter.

När designen är godkänd skickar du material (text och bilder) för innehåll.

Jag beräknar ett leveransdatum, jobbar vidare och kontaktar dig för kontinuerlig återkoppling.

När hemsidan är klar får du en utbildning i användandet av CMS-systemet. Du väljer själv om du vill ha utbildningen via telefon, instruktionsfilm eller att vi träffas för en personlig genomgång.

stäng

Vad är ett CMS-system?

Ett CMS-system (Content Management System) är ett innehållshanteringssystem som gör det möjligt att lätt administrera sin hemsida och lägga till/ändra innehåll, skapa nyheter, lägga till bilder osv, direkt i sin webbläsare.


Innan det blev vanligt att använda olika CMS-system brukade man skapa html-sidor manuellt och ladda upp dem till en webbserver.


Fördelen med ett CMS-system är alltså att all innehållshantering sköts via webbläsaren, dvs. från vilken dator som helst som har en Internetuppkoppling.

.